Kim Kardashian'ın Ermeni Soykırımı mektubu NYT'da tam sayfa ilan

ABD menşeili Ermeni Eğitim Vakfı (AEF), bugün New York Times Gazetesi’ne tam sayfa bir ilan verdi. İlanda, Kim Kardashian’ın Wall Street Journal Gazetesi’nde geçtiğimiz Nisan’da yayımlanan ve Ermeni Soykırımı’nı inkar eden ilana cevaben yazdığı metin yer alıyor.

23 Nisan 2016’da Wall Street Journal Gazetesi’ne bir ilan verilmiş, ilanda taziye mesajının yanı sıra Ermeni Soykırımı’nı inkar eden ve yaşananlarla Osmanlı Devleti’nin suçunun olmadığı iddia eden ifadeler yer almıştı. 

Bu ilanın yayımlanmasından sonra, ABD’li şov yıldızı Kim Kardashian, sosyal medya üzerinden bir mektup yayımlamış ve böyle bir ilanı bastığı için WSJ’yi kınamıştı.

Bugün New York Times Gazetesi’ne verilen tam sayfa ilanda Kardashian'ın mektubu basıldı. Ermeni Eğitim Vakfı’nın ‘Kim Kardashian’a teşekkürler’ ibaresiyle yayımladığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Ben ve ailem palavralara oldukça alışkınız ve göz ardı etmeyi de biliriz. Yalanlar iyi manşetler oraya çıkarır, manşetler ise harika kapaklar ve harika kapaklar ise sattırır. Fakat Wall Street gibi prestijli bir gazete böyle bir ilana yer verince bunu göz ardı edemedim.”

Yazıda Kardashian Wall Street’in ‘biz provakatif ilanlara da yer veririz’ savunma argümanını eleştirerek şöyle diyor: “Bir ülkenin soykırım inkârını savunan bir ilanı basmak provakatif bir bakış açısı değildir; bu, yalanı yaygınlaştırmaktır. Bu, ahlaki olarak oldukça sorumsuz bir tutum ve en önemlisi oldukça tehlikeli. Eğer Holokost’u inkâr eden veya 11 Eylül ile ilgili komplo teorilerini savunan bir ilan olsaydı yine de basar mıydınız?”

Kardashian neden her seferinde bir adım ileri giderken iki adım geri gidildiğini sorarak hakikat ile ilgili görüşlerini şöyle bildiriyor: “Bu konu hakkında hükümetimiz tarafından tanınana kadar konuşmalıyız. Geçmişimizi inkâr edersek geleceğimizi tehlikeye atarız. Eğer para, korku ve güç nedeniyle korkmamıza izin verirsek, çocuklarımıza hakikatin önemsiz olduğunu öğretmiş oluruz. Çocuklarımıza aktardığımız mesajlar konusunda sorumluluğumuz var. Tarihimizin barındırdığı hakikati onurlandırmalıyız, geleceğimizi ancak böyle koruruz. Bundan daha iyisini yapabiliriz.”

 

Kategoriler

Güncel Dünya Basın Dünya



Yazar Hakkında