Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bozcaada açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleye çıkarılması planlanan Bozcaada Sulubahçe koyuyla ilgili açıklama yaptı.

Bozcaada’nın Sulubahçe koyunun 22 Kasım’da yapılması planlanan ihalesi tepkilere neden olmuştu. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve Bozcaada’daki birçok dernek basın açıklaması yayınlayarak bu duruma karşı olduklarını belirtti. Tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı iddia edildi. Açıklamada şöyle deniyor: 

"Çanakkale İli, Bozcaada İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Sulubahçe 1 Mevkiinde bulunan 7.451,65 m²’lik alan içerisinde 1 adet 6 m² ’lik büfe, 1’er adet bay/bayan duş, 1’er adet bay/bayan WC, 1’er adet bay/bayan soyunma kabini ve 2700 m² şemsiye şezlong alanın yer aldığı alan “Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik” in 25/b maddesine göre açık ihale usulü kiralanacaktır.

Bakanlığımız (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) tarafından kiralama ihalesi yapılacak söz konusu alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bahsi geçen alan kıyı alanı olup, tüm halkın kullanımına açıktır.”

Kampanya başlatıldı 

change.org sitesi üzerinden “Bozcaada Koyları Satılık Değil! Çünkü #bozcaadabizim” isimli bir kampanya başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün kararlarına tepki amacıyla hazırlanan kampanya ihalenin iptalini istiyor ve 10 binin üzerinde imza topladı.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında