“OHAL'in uzatılması kararı Meclise gönderildi"

Kurtulmuş, olağanüstü halin yeniden uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının TBMM'ye gönderildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Bakanlar Kurulu sürerken dün akşam gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, toplantıda referandum sürecinin değerlendirildiğini ve olağanüstü halin yeniden uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının TBMM'ye gönderildiğini söyledi.

Kurtulmuş OHAL ile ilgili şöyle dedi:

“MGK, kendi uhdesinde olan olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulumuza tavsiye kararında bulundu. Bakanlar Kurulu toplantımızda da MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 01.00'den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesiyle ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Böyle konu, TBMM’ye gelecektir. Ümit ederim ki TBMM’nin onayıyla olağanüstü hal, 3 ay daha uzatılacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyeliği konusunun bugünkü Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, henüz YSK’ya itirazların olduğunu ve bu itirazların tamamlanmasının bir süre alacağını anımsattı.

“Resmi Gazete’te bu değişiklik yayınlandığı andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın partisiyle olan ilişkisini yeniden tesis etmek, tamamıyla kendi takdirindedir. Cumhurbaşkanımız isterse, karar yayınlandığı andan itibaren AK Parti’nin üyesi olabilir."

Dördüncü OHAL

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz’da 461 vekilin katıldığı oylamada 346 evet, 115 hayır oyu çıkarak OHAL kararı kabul edilmişti.

19 Ekim’de sona eren 3 aylık OHAL kararı yenilenerek üç ay daha uzatıldı.

19 Ocak’ta sona eren OHAL, ikinci kez uzatıldı.

19 Nisan’da süren OHAL, son kararla üçüncü kez uzatılmış oldu.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

OHAL


Yazar Hakkında