Müşfik Kenter hayatını kaybetti

Türkiye'nin en önemli tiyatro sanatçıları arasında yer alan 80 yaşındaki Müşfik Kenter yaşamını yitirdi. Kenter, bir süredir akciğer kanseri ile mücadele ediyordu.

 

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı Müşfik Kenter tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kenter, 7 Ağustos Salı gününden bu yana akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle Şişli Florence Nightingale hastanesinde yoğun bakımda bulunuyordu.

Tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamada Kenter'in solunum ve dolaşım yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Müşfik Kenter için Cuma günü saat 10.00’da Kenter Tiyatrosu’nda tören yapılacak. Törenin ardından, Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip, Kilyos Mezarlığına defnedilecek.

Diplomat Ahmet Naci Kenter ve Olga Cynthia’nın oğlu olarak 1932’de İstanbul’da dünyaya gelen, Müşfik Kenter 1947’de, Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk bölümünde tiyatroya başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirip devlet tiyatrosuna giren Kenter, 1959’da İstanbul’a geldi. Küçük Sahne’de bir dönem Muhsin Ertuğrul’la çalışan Müşfik Kenter 1960’da Site Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı. Yıldız ve Müşfik Kenter, 1962’de tiyatronun adını Kent Oyuncuları olarak değiştirdiler.