Ermenistan'dan Körfez açılımı

Ermenistan-Suudi Arabistan ilişkilerinde bir ilk yaşandı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. Sarkisyan'ın ikinci durağı Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada 26 Ekim'de Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın çalışma ziyareti için Suudi Arabistan'a gittiği duyuruldu. 

Açıklamada "Bu eşi benzeri görülmemiş olay, Ermenistan'ın uluslararası ilişkilerinde kesinlikle bir dönüm noktasıdır. Ermenistan'ın bağımsızlığından bu yana Ermenistan ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkilerin bulunmadığı şartlarda hiçbir Ermeni yetkilinin ülkeyi ziyaret etmemişken, Ermenistan Cumhurbaşkanı ilk kez Arap-İslam dünyasında benzersiz bir role ve önemine sahip bu ülkeyi ziyaret ederek tarihi bir adım attı" dendi.

Açıklamaya göre  göre, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Suudi Arabistan'ın başkentindeki havalimanında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir tarafından karşılandı. Ermenistan Cumhuriyeti devlet bayrağı havaalanında göndere çekildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Suudi Arabistan ziyareti çerçevesinde "Geleceğin Yatırım Girişimi" başlıklı foruma katıldı.

Saudi Gazette, Armen Sarkisyan'ın Suudi Arabistan Valiaht Prens bin Salman ile  katıldığı forumdan, Twitter hesabı üzerinden fotoğraflar ve görüntüler paylaştı.

Sarkisyan'ın ikinci durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri oldu. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan