Malatya Film Festivali “Ortadoğu ve Barış” için

Malatya Uluslararası Film Festivali, üçüncü kez izleyiciyle buluşuyor.

 

Perdelerini 9 Kasım’da açacak olan festivalde sinemaseverleri 15 Kasım ödül seremonisine kadar sürecek olan coşkulu ve tempolu bir film maratonu bekliyor. Bu yılki ana teması “Ortadoğu ve Barış” olan festivalde 140’a yakın kısa ve uzun metraj film ve belgesel gösterilecek.

Festivalde “Ortadoğu ve Barış” ana temasına uygun olarak Ortadoğu’da yaşananlara dair bizleri içine alacak ve yaşananları ortak kılacak hikâyelerin anlatıldığı filmler ilk kez Malatyalılarla buluşacak.

Festivalin yarışma bölümü de oldukça dikkat çekiyor. İstanbul, Altın Koza ve Altın Portakal Film Festivallerinden ödülle dönen Şimdiki Zaman, Tepenin Ardı, Lal Gece, Zerre, Babamın Sesi ve Yük filmlerinin yanı sıra Türkiye’nin Oscar adayı Ateşin Düştüğü Yer’de var.

Ulular arası yarışma bölümünde de dikkat çeken yapıtlar var. Festivalde ayrıca Cannes ve Berlin Filim Festivallerinden ödülle dönen filmleri de izleme şansı olacak.

Bu yıl kaybettiğimiz Seyfi Teoman anısına Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Tatil Kitabı’da programda yer alıyor.

Festivalde ayrıca ‘Ortadoğu Barışına Sinemanın Katkısı’ konulu bir de panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü sinema yazarı Alin Taşçıyan’ın üstlendiği panelin konuşmacıları İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani, senarist ve yönetmen Suha Arraf ve Meni Yaesh olacak.

Panel 14 Kasım Çarşamba saat. 14.00’da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış töreni 9 Kasım Cuma, 19.00’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Törende İlhan Şeşen şarkılarını sinemaseverler için seslendirecek.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema