Anneler Sevag için buluştu

Geçtiğimiz yıl zorunlu askerliğini yaparken hayatını kaybeden Sevag Balıkçı’nın davası öncesinde Sevag’ın annesi Ani Balıkçı ile Barış Anneleri buluştu.

 

Diyarbakır Askeri Mahkemesi’nde görülecek olan duruşma öncesi mahkemenin önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Sevag Balıkçı’nın ailesi, Nor Zartong üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, İHD, Mazlum Der ve Barış Anneleri katıldı.

Açıklamada konuşan Nor Zartok İnisiyatifi üyesi Umut Utku Aktaş, dava süresi boyunca mahkeme heyetinde yaşanan değişikliklere dikkat çekerek “Kararı doğrudan etkileyecek dış müdahalelerin de olması, devletin kararı çoktan vermiş, Sevag’ın katil zanlısını kurtarmanın planlarını kurmuş olduğunu gözler önüne serdi' dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi de yaptığı açıklamada, kamuoyunun asker ölümlerinden kuşku içerisinde olduğunu, yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi. Elçi, 'Sevag Balıkçı’nın ölümüyle ilgili büyük kuşkular var, ailesinin şikayetleri var, iddiaları var, avukatlarının iddiaları var. Dolayısıyla Sevag Balıkçı’nın yargılanması bu meselede önemlidir ve bir fırsattır' dedi.

Sevag Balıkçı'nın ölümü ile ilgili objektif, ayrıntılı soruşturma, kovuşturmayla adil bir yargılamanın yapılması ve adil bir hükmün verilmesi gerektiğini ifade eden Elçi, kendilerinin beklentisinin de bu yönde olduğunu söyledi.

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

balıkçı davar