TCK 301
Bir 'Soykırım dedin' davası daha: Gazeteci Tuğçe Yılmaz TCK 301'den yargılanıyor
Gazeteci Tuğçe Yılmaz geçen hafta Kadıköy’de GBT kontrolü sırasında gözaltına alındı ve Ermeni Soykırımı hakkında iki gençle yaptığı röportaj nedeniyle TCK 301’den hakkında dava açıldığı ortaya çıktı. İfadesinden sonra serbest bırakılan Yılmaz ve avukatı Deniz Yazgan süreci Agos’a anlattı. Yazgan TCK 301’in yeniden gündeme gelmesinden endişe duyduğunu belirtirken Yılmaz ise “Ben gazeteciyim. Haberimde de tarihsel bir olayı, Ermeni halkının acısını ve yasını, bugünkü gençlerin hafızasıyla birleştirmeye çalıştım” dedi.
İki Ermeni gençle haber yapan gazeteci Tuğçe Yılmaz'a TCK 301 davası
Dün gerekçe söylenmeden gözaltına alınan bianet editörü Tuğçe Yılmaz'ın geçen yıl 24 Nisan Ermeni Soykırımı gününde iki Ermeni gençle yaptığı söyleşi nedeniyle hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.
Gazeteci Tuğçe Yılmaz serbest bırakıldı
Dün Kadıköy'de gözaltına alınan bianet editörü Tuğçe Yılmaz'ın 2024 yılında yaptığı "Türkiyeli Ermeni Gençler Anlatıyor" haberi nedeniyle hakkında dava açıldığı ortaya çıktı. Dava hakkında kendisine hiçbir bildirim yapılmayan Yılmaz, ifadesinden sonra serbest bırakıldı.
Beştaş'tan "TCK 301 kaldırılsın" talebi
HDP'li Meral Danış Beştaş, "Türklüğü aşağılamak" başlıklı TCK 301.maddenin kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na yazdı.