KOSOVA

GÜNCEL Yaratıcı ve cesaretli kadınların barış deneyimleri

DEMOS Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan, Güneş Daşlı, Nisan Alıcı ve Ulrike Flader’in hazırladığı “Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri” başlıklı çalışma, Sırbistan, Kosova, Sri Lanka ve Suriye’de kadın örgütlenmesini ve barışı tartışıyor. Daşlı ve Alıcı anlattı.
GÜNCEL ‘Kobanê’ye, Bosna’daki gibi müdahale gerekiyor’

Kobanê’de yaşananların da insan hakları ihlali bakımından Bosna ve Kosova’yla büyük benzerlikler taşıdığını söyleyen uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Cenap Çakmak, bu tür durumlara karşı bir devlet koruma sağlayamıyorsa, uluslararası toplumun devreye girmesi gerektiğini söylüyor. Çakmak’a göre, Kobanê’deki tek farklılığın çatışma bölgesinden gelen bilgilerin kısıtlı olması.
GÜNCEL Suriye'ye insani yardım

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gündemde Ortadoğu'daki gelişmelerin ve bu gelişmelerin merkezinde de Suriye olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı 'BM, Arap Ligi, Türkiye, hep beraber buna nasıl çözüm buluruz, bunu tartışıyoruz' dedi. Davutoğlu, diğer gündem maddeleri arasında İran'ın nükleer programı, ve Azerbaycan-Ermenistan konularını saydı.