BAŞKANLIK SİSTEMİ

GÜNCEL ‘Amerikan tipi’ başkanlık kolay değil

Yeni ABD Başkanı Donald Trump, resmen göreve başladığı 20 Ocak’tan bu yana geçen iki haftada söyledikleri ve yaptıklarıyla dünya ve ABD kamuoyunda pek çok tartışmayı başlatmış oldu.
GÜNCEL Ekonomide 2017’de ne olmayacak?

Uluslararası finans piyasalarının yakından takip eden Ercüment C. Bars, 2017’de dünya ve Türkiye ekonomisindeki olası gelişmelerle ilgili tahmin ve değerlendirmelerde bulundu.
GÜNCEL Demirtaş: ‘Biri katil deyince AKP ayağa kalkıyor’

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Beyaz’ın programında “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında terör soruşturması açılan Ayşe öğretmeni hatırlatarak, “Fail yok kimseyi suçlamıyor, bir insani çağrı yapıyor her ne hikmetse AKP üstüne alınıyor. Biri katil deyince AKP ayağa kalkıyor. Bir kadın çıkıp bunları söylediği zaman, bu kadar panik yapıyorlarsa, demem ki suçlunun yüzüne fener tutulmuştur” diye konuştu.
GÜNCEL Demirtaş: Parti içinde Erdoğan sevdalıları var

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'de bir grup gazeteciyle görüştü. Demirtaş, kendisine yönelik, “7 Haziran öncesi ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ çıkışı bireyseldi ve hatalıydı” diyenleri, “Bizim parti içerisinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı” sözleriyle eleştirdi.