SINIR

GÜNCEL Brüksel Zirvesi: Vize vaadine 'Geri kabul anlaşması' şerhi

Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) – Türkiye zirvesinden çıkan karar metni açıklandı. Karara göre, Türkiye, Geri Kabul Anlaşması'nı tam olarak uyguladığı takdirde Ekim 2016'dan itibaren AB ülkelerine vizesiz girebilecek. AB'de mülteciler konusunda Türkiye'ye finansal ve insani yardım desteği sağlayacak.
GÜNCEL Suriyeli sığınmacılar geceyi otoyol kenarında geçirdi

Avrupa’ya geçmek için sınıra ulaşmaya çalışan, dün yürüyerek Edirne’ye varan Suriyeli sığınmacılar, geceyi otoyol kenarındaki arazide geçirdi. Sığınmacıların sınırdan geçişine izin verilmezken Edirne Valisi, “3 gün sonra buradan gitmek zorundalar. Geldikleri yerlerdeki kamplara gönderilecekler”dedi.
GÜNCEL İHD'den sınırda bekletilen cenazeler için uluslararası çağrı

Habur, Kobani ve Rojava-Derik’te savaşırken hayatını kaybeden yaklaşık 30 kişinin cenazesi, 10 gündür Türkiye sınırından içeri alınmıyor. Uygulamanın anayasaya aykırı olduğunu söyleyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, uluslararası örgütlere acil çağrı yaptıklarını açıkladı.
GÜNCEL Sınırda ateş açıldı

Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubayın hayatını kaybettiği, 1 uzman çavuşun yaralandığı bildirildi.
GÜNCEL Ezidiler neden gitmek istiyor?

Ezidilerin Türkiye’den gitmek istedikleri artık bilinen bir gerçek. Bu yolculuğa çıkma gerekçeleri ise çok açık: Türkiye’de her an kendilerine yönelecek bir şiddet dalgasından korkuyorlar.
GÜNCEL ‘Türkiye’ye kapımızı tamamen kapatmadık’

Yerevan’da, 18-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen, ‘At the Foot of Mount Ararat’ (Ararat’ın Eteklerinde) adlı uluslararası medya forumu, çeşitli ülkelerden gelen gazetecileri, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yanı sıra, birçok devlet yetkilisiyle bir araya getirdi.