New York'taki soykırım anmasında Ermeni eylemciye saldırı

New York’ta düzenlenen Ermeni Soykırımı anması sırasında karşı eylem düzenleyen Amerikan-Türk grubundan bir kişi Ermeni bir vatandaşa saldırdı. Azerbaycanlı olduğu öne sürülen saldırgan gözaltına alınırken Türkiye medyası olayı ‘Azeri genç bayrağı kurtardı’ şeklinde verdi.

New York’ta dün (25 Nisan) düzenlenen Ermeni Soykırımı anmasına karşı 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşundan oluşan Yönlendirme Komitesi de bir eylem düzenledi. Ermenilerin Türkiye Büyükelçiği önünde eylem yapmasını istemeyen grup 14 Nisan’dan beri elçilik binası önünde nöbet tutuyordu. 

İki grup arasında olay çıkmazken, Azerbaycan kökenli olduğu söylenen bir kişi, soykırım anmasına katılan orta yaşlı bir vatandaşı darp etti. Genç gözaltına alındı.  

Saldırıya uğrayan Setrak Balabanian’ın kızı Janine Balabanian, ‘Horizonweekly’ ve ‘gagrule’ gibi sitelerde çıkan mektubunda saldırıyı şöyle anlattı: “Babam Manhattan’da 3. caddeyi geçerken Türk bir eylemcinin saldırısına uğradı, eylemci babamı akan trafiğin içine itti. Babam hızla gelen bir arabadan kaçmak isterken düştü ve iki bacağını da kırdı.” Balabanian yaralı olarak hastanede tedavi görürken kimliği açıklanmaya gösterici gözaltına alındı.


Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında