Star durulmuyor: Figen Yüksekdağ hedef gösterildi

Star gazetesi, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı hedef gösteren haberini birinci sayfasından ‘Susturun şu şirreti‘ başlığıyla duyurdu.

Yüksekdağ’ın, IŞİD militanlarının hedefi olan Kobani’nin Türkiye sınırındaki noktaya düzenlediği ziyareti aktaran Star, Yüksekdağ’ın “Şirretlik yaparak insanlık suçunun sorumluluğunun üzerini örtemezsiniz” sözlerine yer veren haberde, ‘Susturun şu şirreti‘ başlığını kullandı. 

Gazete, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da  Takvim gazetesine benzer biçimde, ‘Nişantaşı’nın cici çocuğu‘ olarak tanımladı.

Star gazetesi, ‘provokatörlük yaparak, halkı yeniden sokağa dökmeye çalışmak‘la suçladığı Yüksekdağ’ın Kobani sınırına düzenlediği ziyareti internet sitesindense ‘Ateşle oynuyor’ başlığıyla verdi.

Star’ın manşetine, sosyal medya twitter’da #ŞirretHavuzMedyası ve #FigenYüksekdağYalnızDeğildir gibi başlıklarla tepki geldi. 

HDP Genel Merkezi: Suç duyurusunda bulunacağız

HDP Genel Merkezi, hedef gösteren haberle ilgili bir açıklama yayımladı.

Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyasının yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Star gazetesi ve benzerlerine, ‘toplumsal barışı zedeleyici kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapma‘ çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Belli çevrelerde ve bu çevrelerin medya kuruluşlarında, son günlerde Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyası yapıldığı görülmektedir.

Gerek Rojava’da insanlık onurunu ve değerlerini savunanların barbarlığa karşı verdiği mücadelenin kazanımları, gerekse 7 Haziran’da ülkemizde oluşan yeni siyasal tablo söz konusu çevreleri tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğin sonuçları hükümete yakın medyada son derece çirkin bir şekilde yansımaktadır.

"Star, Yüksekdağ’a olası saldırıların sorumlusudur"

Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ‘Susturun’ ifadesiyle kendisini açıkça hedef gösteren Star gazetesi, Sayın Yüksekdağ’a yönelik olası saldırıların da sorumlusudur. Star gazetesini Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ifadelerini düzeltmeye, kendisinden özür dilemeye çağırıyoruz.

Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edeceğimizi, söz konusu yayınıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Star gazetesi ve benzerlerini, toplumsal barışı zedeleyici böylesi kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.”



Yazar Hakkında