Yunanistan Parlamentosu kurtarma paketine onay verdi

Uzun süredir maddi krizle boğuşan Yunanistan’da, parlamento bu sabah yaptığı oylamanın sonucunda kurtarma paketine dair yasaları onayladı.

Parlamentonun kurtarma paketini onaylamasının ardından, bugün bir araya gelmesi beklenen Avrupa Birliği’nde görev yapan Maliye Bakanlarının toplam tutarı 85 milyar euroyu bulan pakete onay vermesi bekleniyor.  

Dün gece başlayan ve bu sabaha kadar süren görüşmeler gerilimli geçti. Milletvekilleri arasında sert tartışmaların yaşandığı olaylı gecenin sabahında parlamento yasayı onayladı.

Ocakta yapılan seçimle birlikte iktidara gelen SYRIZA’nın genel başkanı Alexis Tsipras partisine yasayı kabul etmeleri yönünde yaptığı tavsiyeye rağmen bazı milletvekillerinin bu yasaya karşı çıktığı biliniyordu.

Başbakan Tsipras ise kararının gerekçesi olarak “kurtarma paketi yerine alınabilecek önlemlerin Yunanistan’ın krizini bitirmek bir yana, sonu gelmeyen bir krize iteceğini” savunuyordu.

Diğer yandan temmuz ayında istifa eden eski Maliye Bakanı Varufakis daha önce yaptığı açıklamalarda; kurtarma paketinin işe yaracağını düşünmediğini ve Yunanistan’ın ancak Avrupa Birliği’yle yapılacak bir uzlaşma sonucu verilebilecek krediyle normale dönebileceğini söylemişti.

Yunanistan, kurtarma paketinin öngördüğü biçimde 20 Ağustos tarihinde Avrupa Merkez Bankası’na 3.2 milyar euro tutarında bir ödeme yapmayı planlıyor.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında