Demirtaş: Biz korku ile oy almıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve Başbakan Davutoğlu bayram namazı sonrası soruları yanıtladı.

Diyarbakır'da bayram namazı çıkışı açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

Hükümette yer alma da çekilme de siyasi bir karardır. Partimiz çözümsüzlük sürecinin parçası olmayacağını göstermek için hükümette yer almıştı. AKP hükümeti kendilerinden olmayan hiç kimseyi kabul etmiyor. 'Neden AKP ile koalisyon yapıyorsunuz' diye soranlara gösterdik oyunu. Düşünün bir bakan bir ilçeye giriş yapamıyor. Bakanların açıkladığı metni biz ortaklaştırdık, sayın bakanlar ortak kararımızı okudular. Bizde saray yok. Kendi metnimizi kendimiz yazıyoruz. 

YSK, hakim, savcı onlara bağlı

Bu seçim bizimle diğerleri arasında, anayasayı ihlal etmiş olan arasında geçecek. Devletin hazinesi onların, bürokrasi onlara çalışıyor. YSK, hakim, savcı onlara bağlı. 1 Kasım'da da inşallah mahçup olmayacağız. Türkiye kazanacak. Onların hakaretlerine de onların seviyesine düşerek cevap vermeyeceğiz. Geçen defa biz HDP olarak hem seni hem AKP'yi yendik. Meydanlara çıkma demiyoruz. Senin harcadıkların içinde HDP'li seçmenin de payı vardır. Günahtır, haramdır. Kendisinden çekinmiyoruz. Geçen defa da indi meydanlara. Yine insin.

Cizre'de seçim sandıklarının taşınması

Son birkaç güne girildiğinde gerçekten güvenlik yoksa orada tartışırız. Ama bu 3 sandık, 5 sandık olur. Sandıklarla ilgili güvenlik problemi yok. Kimse korkarak bize oyvermesin. Biz korku ile oy almıyoruz. Seçmene hakaret etmesinler. Korkudan HDP'ye oy verdim diyen varsa bize başvursun, gereğini yapalım. Seçmeni sandığa götürmeyecek operasyon yapmaya çalışıyorlar. Biz kendimize güveniyoruz.

Başbakan Davutoğlu bayram namazını Diyarbakır'da kıldı.

Diyarbakır'da bayram namazı çıkışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diyarbakır Ulu Cami ile Bursa Ulu Cami kardeştir. Dün arife günü Konya'daydım. Geç vakit Diyarbakır'a geldim. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu dönemde hüzün yaşamış bütün annelerimize buradan taziyelerimi sunuyorum. İnşallah bu zor günler geçecek. Türkiye'deki bütün sorunları çözme irademiz bakidir. Bu günlerde huzur ve demokrasi operasyonları içinde yürütülen mücadele sadece ve sadece terör odaklarına karşı yürütülen mücadeledir. Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Diyarbekirliler benim Diyarbakır'a nasıl aşık olduğumu bilirler. Ailemle buradayım. Bugün burada siyasi faaliyette bulunmayacağım bugün. Seçim ayrı" diye konuştu. 

Kategoriler

Güncel