Barış Grubu Diyarbakır'da

Sanatçı, gazeteci, akademisyen ve akivistlerden oluşan Barış Grubu Diyarbakır'da. Sümerpark'ta yapılan toplatıda Diyarbakır halkı kürsüde yaşadıklarını anlattı. Konuşmaların ortak mesajı 'silahlar sussun' oldu.

Barış Grubu'nun Diyarbakır'da düzenlediği toplantıda barış çağrısı yapıldı; toplantının açılış konuşmasını Türkan Eçi ve Rakel Dink yaptı. Daha sonra Sur halkı kürsüye gelerek yaşadıklarını ve taleplerini anlattı.

Örgütlerden bağımsız kişilerden oluşan Barış Grubu üyeleri Diyarbakır'da. Sümerpark'ta yapılan toplantıda Türkan Eçi ve Rakel Dink açılış konuşmasını yaptı.

Aslolan Hayattır - Silahlar Sussun, Zulüm Dursun, Barışı Konuşalım"yazılı pankatın önünde açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi konuklara “hoş geldiniz” dedi.  Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de "Hoş bulduk kardeşim, yalnız değilsin demeye geldik" ifadesini kullandı. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Rakel Dink: “Toprak kana doymaz, yeter demeye geldik her tarafa sesleniyoruz: Bunca acı yeter” diye seslendi.

Toplantıda Suruç Mahallesi muhtarları söz aldı. Muhtarlardan biri çocukların psikolojilerinin bozulduğunu söyledi: “ Mahallede iki vatandaşımız gazdan dolayı vefat etti. Bu nereye kadar devam edecek? Mecliste bulunan milletvekillerinin ölümlere dur demesi lazım. Mahallemiz çatışma bölgesinden uzak olmasına rağmen roket parçaları düşüyor. Gelsinler görsünler batıdaki kardeşlerimiz. Bir gün Sur'da yatsınlar. Biz onları misaifr ederiz.”

Çatışmalar nedeniyle okula gidemeyen bir genç ise “başka şehirlerde çocukların dışarıda oyun oynaması gibi ben de dışarıda oynamak istiyorum. Ben de okula gitmek istiyorum her öğrenci gibi” dedi.

Sokağa çıkma yasaklarında uzun süre eczanesini kapatan bir eczacı ise hastalara sağlık hizmeti götürmenin zorluklarından bahsetti:

“Eczanem 2 kere ciddi hasar aldı. Sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte insanların taşınmasıyla aksamaya başladı. Eczanemizi açtık ama ortam çok gergin.”

Sanatçı, gazeteci, akademisyen ve aktivistlerden oluşan 106 kişilik Barış Grubu, toplantının ardından Sur'a doğru yürüyüşe başladı.Grup, Sur Mahallesi'ndeki Sevgi Anıtı'nda bir basın açıklaması yapacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında