Kilis'e yine roketatar mermileri atıldı

Kilis kent merkezine bu sabah bir kez daha Suriye tarafından roketatar mermileri atıldı.

Kent merkezindeki iki bölgeye saat 09.10'da düşen mermilerin patlamasıyla, panik yaşandı. Bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan yok.

Kilis’e altıncı kez roket düştü. Son olarak dün Suriye sınırından atılan roketatar mermilerini sonucu belediye işçileri 42 yaşındaki Mehmet Emin Onarıcı ve 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam hayatını kaybetmiş, altı kişi yaralanmıştı.

7 Nisan tarihinde de Suriye’den atılan iki Katyuşa füzesinin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu iki kişi yaralanmıştı.

Geçen ay da Suriye’den ateşlenen roket mermisi, Kilis’teki jandarma lojmanlarının bahçesine düşmüştü. Başka bir merminin düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Şehre Suriye tarafından atılan ilk roket mermisi ise bir okulun bahçesine dönmüş, bir okul görevlisi ve bir çocuk hayatını kaybetmişti 

Suriye sınırından gelen roketler nedeniyle Kilis’te toplam altı kişi hayatını kaybetti.

Şehir merkezinde protesto 

Kilis'te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine dün Kilis Valiliği önünde eylem yapmıştı. Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyip, roketlerin sınırı aşmasına tepki gösteren vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Suriye Kilis roketatar


Yazar Hakkında