Erzurum’da HDP ve DBP’ye yönelik çok sayıda gözaltı

Gözaltına alınanlardan 1 kişinin FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu iddia edildi.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde HDP ve DBP ilçe örgütü üye ve yöneticilerinin evlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 80 kişinin üzerinde gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Erzurum’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe yöneticileri ve üyelerinin evlerine bu sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Valilik tarafından Karayazı merkezli yürütülen operasyonda 80’in üzerinde kişi gözaltına alındı ve Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube’ye götürüldü. Operasyonun valiliğin önceden hazırladığı listeye göre gerçekleştiği belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar avukatlarıyla görüştürülmüyor

Operasyonda gözaltına alınanlar avukatlarıyla görüştürülmüyor ve gerekçe olarak OHAL sonrası alınan kararnamelerle yapılan düzenlemeler gösteriliyor. Hükümetin aldığı kanun hükmünde kararname’ye (KHK) göre gözaltına alınanlar avukatları dahil ilk 5 gün içerisinde kimseyle görüştürülmemesi kararlaştırılmıştı.

1 kişi FETÖ üyesi iddiası

Valilik operasyonların ardından bir açıklama yayınladı ve operasyonların Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirildiğini belirtti. Valilik yaptığı açıklamada 14 kişinin yakalanması için başlatılan operasyonlara gerekçe olarak “PKK/KCK terör örgütünün sözde köy komiteleri, milis/işbirlikçi yapılanmaları içerisinde hareket eden ve terör örgütüne yardım yataklık eden şahısların tespitine yönelik operasyon” gösterildi. Öte yandan gözaltına alınanlardan 1 kişinin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyesi olduğu iddia edildi.

Gözaltına alınan 42 kişinin isimleri şu şekilde:

Doğan Kanat, Felemez Ele, Erhan Karakaya, Ayhan Kırtıl, Tuba Arslan, Memet Kamış, Emrah Savaş, DBP Karayazı İlçe Eş Başkanı Salih Altaylı, Melik Altaylı, Mustafa Altaylı, Naime Koç, Kemile Yüksel, Servet Koç, İsmail Koç, Elvan Çetin, Hüseyin Ateş, Şerif Ateş, M.Sait Özmen, Cemil Özmen, Sebahattin Özmen, Şeref Kabak, Murat Karabakan, Fahri Karabakan, Ersin Karabakan, Neşet Karabakan, Halil Karabakan, Atilla Karabakan, Talat Oran, Şakir Oran, Yavuz Oran, Nurettin Durmaz, Cemil Oran, Abdullah Oran, Haydar Oran, Serhat Oran, Ümit Oran, Metin Alaca, Ramazan Alaca, Yaşar Alaca Mehmet Emin Alaca, Medeni Bingöl, Medeni Gündüz.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

BDP gözaltı Erzurum HDP


Yazar Hakkında