HDP’li 4 milletvekili zorla ifadeye götürüldü

HDP milletvekilleri Adıyaman, Baydemir, Yıldırım, Taşçıer de bugün zorla ifadeye götürüldü. Dört milletvekili de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, duruşma izlemeye gittikleri Diyarbakır Adliyesi’nde, haklarındaki zorla ifadeye götürme kararı uyarınca gözaltına alındı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’e de öğlen saatlerinde zorla ifadeye götürülmüştü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Taşçıer hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti hükumetini alenen aşağılama”, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı, bugün de savcılık zorla getirme kararı çıkardı. Karar uyarınca Taşçıer evinden çıkarken gözaltına alınıp Diyarbakır Adliyesine, savcılığa götürüldü.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman da İstanbul’daki evine bu sabah giden polislerce, zorla getirme kararı uyarınca, savcılığa ifade vermeye götürüldü.

Dört milletvekili de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mehmet Emin Adıyaman hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

HDP’den açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı, “Milletvekillerimizin hukuksuz olarak gözaltına alınmaları kabul edilemez” dedi.

Açıklamada, bu uygulamaların, “Türkiye’yi her gün evrensel insan hakları, hukuk ilkeleri ve demokratik değerlerden biraz daha fazla uzaklaştırdığı” ifade edildi.


Kategoriler

Güncel

Etiketler

HDP