Dink davasında "Erdoğan'a beddua" uyarısı

Dink cinayeti davasında dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, gün boyunca savunmasını sürdürdü. Dink cinayeti davası yarın devam edecek.

Dink cinayetinde aralarında Ramazan Akyürek, Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve Engin Dinç’in de bulunduğu kamu görevlileri hakkında açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 

Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek katıldı.

Ayrıca Hamdi Egbatan, Yasin Hayal, Özkan Mumcu SEGBiS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. 

Tutuksuz sanıklardan Reşat Altay ve Ahmet İlhan Güler de duruşmaya katıldı. 

Dink ailesi  avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, İnci İşbulur, Sebu Aslangil, Hülya Deveci ve Bahri Belen duruşmaya katıldı. 

Dink cinayetinin yaşandığı dönemde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi Müdürü  Ali Fuat Yılmazer, savunmasını sürdürüyor. 

Beddua polemiği

Yılmazer, Salı günü savunmasının sonunda beddua etmişti. Yılmazer, "Başbakan 'Oda TV'ye de bir bakın' dedi. Bakmaz olsaydık. Nedim Şener ve Ahmet Şık ile ilgili hiçbir çalışma yapmadım. Bir tek telefon dinlemem bile yok. Organize şube yapmış operasyonu. Soruşturmayı yürüten Zekeriya Öz. Onları alsanıza. Onlar görevine devam ediyor. Hem talimat verip hem arkasında durmayanların Allah bin belasını versin" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı bugün duruşma başlamadan Yılmazer'i uyardı, "Devlet terbiyesi almış insansınız. Beddua etmeniz hoş değil. Ne olursa olsun beddua ettiğiniz kişi bu ülkenin cumhurbaşkanı" dedi. Yılmazer, Cumhurbaşkanı Erdoağan'a dönük konuşmadığını  söyledi. 

Mahkeme Başkanı ise "Kim olursa olsun beddua etmeyin" diye konuştu. 

Yılmazer, savunmasında Daire Başkanlığının herhangi biriyle ilgili koruma tedbiri aldırması gibi bir uygulamanın mevzuatta yer almadığını söyledi. İddianameye dönük eleştirilerini sürdürdü.  "Bir varsayımdan dolayı tutukluyum" dedi. 

İstihbarat mevzuatları ve çalışma usüllerine ilişkin konuşan Yılmazer, "İstihbarat Daire Başkanlığına yüklenecek suç yoktur" dedi. 

Yılmazer, öğlen arasından sonra da savunmasına devam etti. Hakkındaki iddiaları reddetti. Dönemin Trabzon İl İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç'e yüklendi. Yılmazer, tutukluluk durumuna ilişkin somut delillerin olmadığını savundu. 

Yılmazer, yarın savunmasına devam edecek. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası


Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.