Gülmen ve Özakça geceyarısı baskınıyla gözaltına alındı

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 75. gününde, geceyarısı evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındılar. Avukat Selçuk Kozağaçlı, yakalama gerekçesinin "eylem ölüm orucuna dönebilir, gezi, tekel benzeri eylemlere sebep olabilir” olduğunu belirtti.

OHAL Kanun Hükmünde Kararname’siyle ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 75 gündür Ankara Yüksel Caddesi’nde, İnsan hakları Anıtı önünde açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın kaldıkları eve gece 01.00 sularında özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi.

Gözaltına alınan Gülmen ve Özakça’nın yaşadıkları ev ve sokak polis ablukası altına alındı.

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yakalama kararı verilen Gülmen ve Özakça’nın yaşadıkları eve polis çelik kapıyı kırarak girdi. 

Polis baskınını Semih Özakça ve Eşi esra Özakça twitter hesabından ‘evimiz basılıyor’ diyerek duyurdu; Nuriye Gülmen de twitter hesabından “Siyasi şube polisleri eve girmeye çalışıyor. Su an kapıyı kiriyorlar” dedi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı gözaltını Twitter’dan, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça zorla gözaltına alındılar. Üçüncü kez aynı şube tarafından. ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’ mesajını iletmemi istediler” diye duyurdu.

Öte yandan Semih Özakça'nın eşi Esra özakça ile avukatlar Ayşegül Çağatay, Ebru Timtik de ‘engel olmaya çalıştıkları’ gerekçesiyle gözaltına alındı.Bu sabah saatlerinde ise Esra Özakça serbest bırakıldı.

Baskının ardından, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturmaya başladı.

Direnişin sürdüğü anıt önünde milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup toplanıyor. 

Kozağaçlı: Yorgun ama iyiler, oldukça hırpalanmışlar 

Avukat Selçuk Kozağaçlı, geceyarısı baskınının ardından Twitter’dan şu açıklamaları yaptı:

“75 gündür açlık grevinde olan, hergün Yüksel caddesinde açıklama yapan Nuriye ve Semih'in evini gece yarısı basmak ne demektir biliyoruz!”

“Su ve Şeker yatırdık, ancak gözaltı süresinin uzaması halinde her ikisini de keseceklermiş, böyle bir haksızlığa boyun eğmeyecegiz dediler”

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gözaltı ve evleri için de arama kararı alıp gelmişler. Bu insanlar işlerini geri istiyor.”

“Nuriye ve Semih şuan iyiler. Evde "Gezi" ve "Tekel" direnişi aramaya devam ediyor polis!”

“Sürükleme, kelepçe, darp Nuriye ve Semihe dokumayın diyen insanları hırpalayarak gözaltına alıyorlar”

“Semih ve Nuriye nin selamları var herkese, yorgun ama iyiler. Oldukça hırpalanmışlar.

“Bütün sokakları tutmuşlar evde önlükleri, kitapları alıyorlar. 75 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih'i götüreceğiz diyorlar”

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça zorla gözaltına alındılar. Üçüncü kez aynı şube tarafından. "Asla vazgeçmeyeceğiz" mesajını iletmemi istediler”

“Nuriye ve Semih Terör Şubesinde, birazdan görüşeceğiz, tıbbi kontrolleri Ulus Devlet Hastanesinde yapılmış.” 

“Bu baskınları çok iyi biliyoruz. Adına "hayata dönüş" der insanları katleder, sakat bırakırlar”

“Yakalama gerekçesi "eylem ölüm orucuna dönebilir, gezi, tekel benzeri eylemlere sebep olabilir." Evin kapısını kırıp gelenlerin gerekçesi!”



Yazar Hakkında