Beykoz arazisinde milyonluk tartışma

Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı’nın el konan ve daha sonra hukuki mücadele sonrasında kazanılan arazi ve alınan tazminatların nasıl kullanılacağı konusunda görev yapacak komisyon mesaiye başladı. Kurulan komisyon ilk iş olarak gazetecilerin karşısına geçip süreçle ilgili soruları yanıtladı, iddialara cevap verdi.

26 Temmuz Salı günü Patrikhanede yapılan toplantıya Değabah Bekçiyan başkanlık etti . Komisyonun üyelerinin katıldığı toplantıda Beykoz Vakfı yönetimi süreç hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Beykoz Vakfının hem tazminat hem de arazinin gelirinin bütün cemaat için kullanılması yönünde daha önce yaptığı açıklamalar vardı. Vakıf Başkanı Varujan Mağakyan, dava süreci devam ederken ortak bir komisyon kurulması ve kararların ortak alınmasını istediklerini açıklamıştı. Ermeni toplumunda ortak mali komisyon kurulması yönünde çeşitli girişimler olsa da somut bir ilerleme kaydedilemedi. Beykoz için kurulan komisyon, kaynakların ortak kullanımı, gelir sorunu çeken vakıflara ve kurumlara kaynak sağlanması açısından bir milat teşkil ediyor.

Tazminat ve soru işaretleri

Beykoz Vakfının açtığı tazminat davalarından kesinleşen ilk tazminat Vakfa ulaştı. Ancak hesaplanan tazminatla vakfın eline geçen para arasında açık var. Vakfın yaptığı hesaplara göre yaklaşık olarak 25 Milyon TL tazminat tutarının ellerine geçmesi gerekiyordu. Ancak tazminat önce Avukat Ali Elbeyoğlu’nun hesabına yattı. Elbeyoğlu ise yüzde 14’lük komisyon ve yargılama giderlerini de kesti ve Vakfın hesabına 20 milyon 600 bin TL yatırıldı. 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Kategoriler

Toplum Vakıflar



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.