Taner Akçam Yerevan'da kitaplarını imzaladı

Ermeni Soykırımı konusunda çalışmalarıyla bilinen Taner Akçam "Ermenilerin Zorla Müslümanlaştırılması: Sessizlik, İnkar, Asimilasyon" kitabının Ermeniceye çevrilmesi vesilesiyle Ermenistan'ın başkenti Yerevan'da bir dizi toplantı ve söyleşiye katıldı.


Kitap Meline Anumyan tarafından Ermeniceye çevrildi. Kitap için geçtiğimiz günlerde Yerevan'daki Batı Ermenileri Araştırma Merkezi'nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Akçam kitaplarını imzaladı. 

Etkinlikte konuşan Anumyan "Bu kitap Ermenilerin İslamlaşması konusundaki yanlış tezleri çürütüyor" dedi. Anumyan "Bazı Türkler bu konuyu manipüle ediyorlar ve İslamlaşmış Ermenilerin varlığını soykırım olmadığının kanıtı olarak gösteriyorlar" diye konuştu. 

Kitap Jirayr Nişanyan Vakfı'nın desteğiyle, soykırımda ölenlerin anısına ithaf edilerek basıldı. 

Akçam temasları çerçevesinde Yerevan’daki Avetisyan okulunda öğrencilerin mezuniyet törenine de katıldı. Mezuniyet töreninde okulun bağışçıları Edward ve Pamela Avetisyan çifti, yurtdışından gelen misafirler, Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanı Arayik Harutyunyan ve Bakan Yardımcısı Hovhannes Hovhannisyan da hazır bulundu.

Akçam konuşmasında  öğrencilere cesur ve yenilikçi olma, kendi görüşüne sahip çıkma ve haksızlıklarla mücadele etme tavsiyede bulundu.

Akçam temaslarının ilk günlerinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrap Mnatsakanyan  ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Mnatsakanyan Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akçam ile yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi.