Evin 'patronunu' bulamıyorlar

Geçtiğimiz yıl çalıştığı evin camını silerken 4. katın penceresinden düşerek hayatını kaybeden Fatma Adal’ın ölümü ile ilgili olarak açılan davaya devam edildi. Evin sahibi sanık Sevim Özdemir, bir yıla yıkındır bulunamıyor. AGOS'a konuşan avukat Fevziye Evren, Ev işçilerinin halen yasal olarak işçi statüsünde görülmediğini ve bu nedenle sigortalı olarak çalışamadıklarını hatırlatarak bu konudaki mevzuatın değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Kartal 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya eşi Hüseyin Adal ve avukatı Fevziye Evren katıldı. Davanın tek sanığı Sevim Özdemir hakkında ifadesinin alınması için yapılan yazışmaya yine cevap gelmedi. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu ve İş Teftiş Kurulu’ndan istenen raporlara da cevap gelemdi. Avukat Fevziye Evren duruşmada sanık Sevim Özdemir’in ikamet adresini bulduklarını belirterek yeniden ifadesinin alınmasını çağrı yapılması ve İş Teftiş Kurulu tarafından gelmesi gereken rapor için yeniden yazı yazılmasını talep etti. Mahkeme davayı 29 Kasım’a erteledi.

Agos’a konuşan avukat Fevziye Evren daha önce aynı evde yine cam silerken iş kazası geçiren bir ev işçisi daha olduğunu ancak tanığı bulmadıklarını söyledi. Ev işçilerinin halen yasal olarak işçi statüsünde görülmediğini ve bu nedenle sigortalı olarak çalışamadıklarını belirten Evren, “Çok sayıda ev işçisi bu tür kazalarda hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Bu konuda mevzuatın değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Öte yandan İmece Kadın Sendikası üyeleri de destek amacıyla duruşmayı izledi.  

Kategoriler

Genel