Cenevre'deki görüşmeler yarına ertelendi

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının bugün Cenevre'de Minsk Grubu (Rusya, Fransa, ABD) eşbaşkanları ile yapacakları görüşme yarına ertelendi

Cenevre'deki görüşme Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'un geçen hafta Washington'da yaptıkları görüşmeler sırasında planlanmıştı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı BBC News'e görüşmenin yarına ertelendiğini söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, "Azerbaycan, toplantı tarihinde eşbaşkanlardan onay bekliyor." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise görüşme öncesinde İnterfax ajansına verdiği röportajda  "Cenevre'de Kelbecer, Laçin ve Ağdam'ın Azerbaycan'a devri gündeme  gelecek" dedi. 

Dağlık Karabağ çevresindeki beş bölgeyi (Cebrayil, Fuzuli, Zangilan, Güdeli ve Ağdam bölgeleri) Azerbaycan'ın zaten kontrol altına aldığını söyleyen Aliyev, "İlk aşamayı fiilen tamamladık ve bu nedenle şimdi Ermeni tarafı temel ilkelere bağlılığını ifade ederse, Laçin, Kelbecer (Karvaçar) ve Ağdam'ın bazı bölgelerinin  bölgelerinin  Azerbaycan kontrolüne devredilmesinden söz edeceğiz" diye konuştu. 

Öte yandan ABD Başkan adayı Joe Biden, resmi kampanya web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, Trump yönetimini  Azerbaycan'a yapılacak tüm askeri yardımı durdurmaya çağırdı.

Biden ayrıca Rusya ve Türkiye'yi 'silah ve  paralı askerlerle çatışmayı körüklemeyi bırakmaya' çağırdı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Merkezi (SOHR) tarafından verilen bilgilere göre, Dağlık Karabağ’a karşı savaşta yer almak için 300 Suriyeli teröristten oluşan yeni bir grup Azerbaycan’a geldi.

Kategoriler

Güncel