Erdoğan’ın gündemi yine medya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilk grup toplantısında yine köşe yazarlarını eleştirdi. Gazetelere yönelik ambargoyu savunan Erdoğan, kongredeki konuşmasını eleştiren köşe yazarlarına tepki gösterdiği konuşmasında, “Kongreden daha ne çıkacaktı? Yüzde 30'a yakın hücre değişimi oldu. Baştan, 'Omurgası korunacak, hücreler yenilecek' dedik. Böyle bir adım atıldı” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada yine medya gündemindeydi. Erdoğan, partisinin genel kongresinde bazı gazetelere yönelik uygulanan ambargoyu savundu. Erdoğan, “Mecbur muyuz her gazeteyi kongremize davet etmeye. Yalan yazacaksın, sonra seni davet edeceğiz. Yok böyle 24 kuruşa simit. O medya bize saygısızlık yaptığında, küfür yağdırdığı zaman haddini bildirmek görevimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul'da belediye başkan adayı iken bazı basın kuruluşlarını çağırmadığını neden unutuyorsun?’” diye konuştu.

Kongreyi eleştiren köşe yazarlarına da yüklenen Erdoğan,  ''Kongreden daha ne çıkacaktı? Yüzde 30'a yakın hücre değişimi oldu. Baştan, 'Omurgası korunacak, hücreler yenilecek' dedik. Böyle bir adım atıldı'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP'ye Kürt  sorununun çözümü konusunda yaptığı çağrıyı yineleyerek, ''Bu çağrıda samimiyiz, bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük siyasi hesap yok. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemektir'' dedi.

Anayasa değişikliği konusunda samimi olduklarını dile getiren Erdoğan, “Millet al sana yüzde 50 diyor. Demokrasi bu değil mi? Anayasa çalışmalarında herkes oyu oranında temsil alır” dedikten sonra Anayasa Komisyonu’nda üç temsilci vererek samimi olduklarını gösterdiklerini savundu. Erdoğan, Anayasa çalışmalarında masadan kalkan taraf olmayacaklarını söyledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem