BDP, Barış Komisyonu önerdi

BDP, barışın sağlanabilmesi için farklı ülkelerdeki müzakere süreçlerini inceleyecek bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çatışma ve şiddet ortamına son verebilmesi ve barış sürecine ışık tutması açısından, farklı ülkelerdeki müzakere süreçlerinin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Buldan, Meclis Başkanlığına sundukları araştırma önergesinde “Özelliklede son iki yılda çatışma ve operasyonların 90'lı yıllardan daha yoğun bir biçimde yaşanması neticesinde artan ölümlerin, sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini ve demokratik kanalların zorlanması gerektiği, uzlaşma ve müzakerelerin artık acil bir biçimde yürütülmesini zorunlu kılmıştır” diye kaydetti.

Buldan, dünya ülkelerinin uzlaşma ve müzakere süreçlerinden yararlanmanın, ülkedeki sorunun çözümü açısından yol gösterici olacağını belirtti.

Son iki yılda çatışma ve operasyonların 90'lı yıllardan daha yoğun bir biçimde yaşanması neticesinde artan ölümlerin arttığını belirten Buldan, sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, demokratik kanalların zorlanması gerektiği, uzlaşma ve müzakerelerin artık acil bir biçimde yürütülmesini zorunlu kıldığını söyledi.

Önergede IRA, BASK, Zapata'lar ve Guetemala ve Güney Afrika’da ki barış süreçleri hatırlatıldı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem