Episkopos Maşalyan: Hiçbir şekilde tasvip edilemez

Hz. Muhammed hakkında Müslümanları inciten ifadeler kullandığı gerekçesiyle büyük tepki alan gazeteci Sevan Nişanyan'a bir tepki de İstanbul Ermeni Patrikhanesi’ne bağlı din adamlarından Episkopos Sahak Maşalyan'dan geldi.

 

Sevan Nişanyan'ın internetteki blogunda bütün dünyada infiale neden olan İslam’a ve Peygamberi’ne karşı ağır hakaret içeren filmi ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesine tepki yağıyor. Ermeni Patrikhanesi Ekümenik ve Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan,  Nişanyan'ın  sarf ettiği sözlerin toplumsal barışı rencide edecek ve kışkırtacak nitelikte olduğunu belirterek, kullanılan üslubu hiçbir şekilde tasvip etmediklerini kaydetti. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Maşalyan, ' 'Allah ile kontak kurduğunu iddia eden' peygamberlere inanmak ya da inanmamak hür bir seçimdir. Ancak onlarla 'dalga geçmek' bir ifade özgürlüğü olamaz.' dedi.

Hakaret içerikli filme karşı bütün dünyada ve Türkiye'de gerekli hassasiyetin ve duyarlılığın oluştuğunun altını çizen Maşalyan, 'Basında yer alan Sevan Nişanyan'ın blogunda sarf ettiği sözler toplumsal barışı rencide edecek ve kışkırtacak nitelikte olup İslam peygamberi hakkında kullandığı üslubu hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi belirtimek durumundayız.' dedi. Maşalyan ayrıca; “nefreti çoğaltan ve kışkırtan her söylem insanlık ailesinde yıkımlar ve çatışmalar üretir. İnsanların her konuda tezlerini saygı ve anlayış çerçevesinde ifade etmeleri toplumsal barışın olmazsa olmazıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Episkopos Maşalyan İstanbul Ermeni Patrikliği’nin ayrıca önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Kategoriler

Genel