Muzaffer Tekin, Patrik Bartholomeos'un tanıklığını istedi

Ergenekon davasında daha önceki oturumlarda sağlık sorunları nedeniyle ifadesi yarıda kesilen tanık Emrah Özdemir, davanın tutuklu sanığı Muzaffer Tekin'in Ekümenik Patrikhane'deki toplantıya katıldığını söyledi. Tekin ise 'Bartholomeos beni patrikhanede görse bir kaşık suda boğar. Bartholomeos'un tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum.' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Şile kazılarına ilişkin dosyanın tutuklu sanıkları Ulaş Özel, Okan İşgör ve Hüseyin Yanç'a, mahkeme ifadelerinde eksik kalan bölümlerle alakalı ek savunma yapmaları için söz verildi. TİKKO örtütünün askeri sorumlusu olarak Tuncel'i bölgesinde faaliyet gösterirken 1999 yılında teslim olduğunu ve güvenlik güçleri ile birlikte operasyonlara katıldığını tekrarlayan Özel, 'Dönemin Tunceli İl Jandarma Komutanı beni tanımadığını söylüyor. Beni tanımıyorsunuz da bu telefon görüşmelerini kimle yaptım?' Özel daha sonra da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan gelen kayıtları mahkeme heyetine gösterdi. Tutuklu sanık Okan İşgör ise, Özel'in iddialarını reddederek, saklaması için kimseye malzeme vermediğini söyledi.

KEŞKE DAĞDA ÖLSEYDİM

PKK itirafçısı tutuklu sanık Hüseyin Yanç ise örgütten ayrıldıktan sora pişmanlık yasasından faydalanabilmesi için devlete hizmet ettiğini söyledi. Yanç, 'Ben 'Ergenekon' örgütünün üyesi değilim. Cumhurbaşkanı'na mektup yazıp iş bulmuştum. 1 yıl çalıştıktan sonra 2009'da tutuklandım. Karım, çocuğum perişan oldu. Keşke teslim olmayıp dağda ölseydim.' dedi.

EMRAH ÖZDEMİR İFADESİ İÇİN TEKRAR HUZURA ALINDI

Önceki duruşmalarda sağlık sorunları nedeniyle ifadesinin alınmasına ara verilen Emrah Özdemir’in dinlenilmesine devam edildi. 1996 yılında öldürülen ve kumarhaneler kralı olarak anılan Ömer Lütfü Topal’ın şöförünün oğlu olan Emrah Özdemir, ifadesine devam etmesi için gizli tanık odasına alındı. Özdemir, bazı sanıklar tarafından tehdit edildiğini iddia ettiği için katıldığı önceki duruşmalarda da gizli tanık odasından ifade vermişti. 16 oturum duruşmalardan men cezası alan tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in, tanık Özdemir tarafından hakkında bazı iddialarda bulunması nedeniyle cezaevinden getirtildiği gözlendi.

'TEKİN, İFADEMİ GERİ ALMAM İÇİN HABER GÖNDERDİ'

Sesi ve görüntüsü bozulmadan görüntüdü duruşma salonundaki ekranlara yansıtılan tanık Emrah Özdemir, daha önce katıldığı oturumlarda 'Muzaffer Tekin'i ilk kez 2004 yılında Beşiktaş'ta gördüm. Tekin ile yüzyüze konuştuk ancak telefonla mesajlaşmadık' şeklinde ifade verdiğini hatırlattı. Özdemir, bu ifadesinden sonra Muzaffer Tekin'in komutanlar aracılığıyla kendisine haber göndererek ifadesinden vazgeçmesini istediğini iddia etti. Bu sırada Muzaffer Tekin'in, oturduğu yerden söz almadan tanığa 'Ruh hastası' dediği duyuldu. Özdemir 'Silivri Cezaevi'nden Tekirdağ'a nakledilmeden önce kolumdaki ezilmeden dolayı cezaevi kampüsündeki hastaneye gittim. Muzaffer Bey de hastenedeydi. Ben onu görünce komutana, 'Beni aşağıya indirmeyin, onlar gitsin, öyle indirin' dedim. Onlar başka yere alındıktan sonra ben indirildim' şeklinde konuştu. Bunun üzerine söz alan Tekin'in 'Sayın başkanım iftira boyutuna geldi. Bu söylediklerine tanık olanların dinlenilmesini istiyorum' dedi.

'BARTHOLOMEOS'UN TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ TALEP EDİYORUM'

Özdemir, 'Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin ve Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu bazı kişilerin Ekümenik Patrikhane'de toplantı yaptıklarını Adil Timurtaş'tan duydum' dedi. Sanık Muzaffer Tekin bunun üzerine 'Bartholomeos beni Patrikhane’de görse bir kaşık suda boğar. EKümenik Patrikhane'de hükümeti yıkmak için toplantı yaptık öyle mi?' diye sordu. Tanık Özdemir de 'Evet' diye cevap verdi. Muzaffer Tekin, 'Tanığın bu ifadesi, yalan söylediğinin açık belgesidir. Bartholomeos'un tanık olarak çağrılmasını talep ediyorum.' dedi.

Saat 19.00'da duruşmanın yarına ertelendiği açıklandı.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

TİKKO