İstanbul-Yerevan rotasında yeni havayolu

Türkiye -Ermenistan arasındaki normalleşme süreci bir süredir olduğu yerde sayıyor gibi görünse de ekonomik açıdan küçük de olsa yeni adımlar atılıyor.

İki ülke arasında direkt uçuşların tekrar başlaması mutluluk yaratmıştı. Ancak uçakların yetersiz kaldığı kısa sürede anlaşılınca farklı şirketler İstanbul -Yerevan İstanbul seferleri yapabilmek için başvurularda bulundu.

Bunlardan biri de Armenian Airlines.

Ermenistan merkezli şirket 2 Temmuz'dan itibaren Yerevan İstanbul arasında uçuşlara başladı.

Ermenistan'ın daha önce aynı isimle bir resmi devlet havayolu şirketi vardı ancak şimdi Armenian Airlines özel bir şirket olarak hizmet verecek.

Haftada iki gün, Pazar ve Çarşamba günleri yapılacak uçuşlar Airbus 321 uçaklarla yapılacak.

Havayolu şirketinin sorumlularından Ersin Tüfekçi, Ermenistan'a turistik ve iş amaçlı uçuşlar için talepler geldiğini belirtirken 2023 yılının önemine vurgu yapıyor.. Tüfekçi, "Bu yıl hem Ermeni Olimpiyatları var. Hem de Müron orhnutyun (Eçmiadzin'de Yağ kutsanması seremonisi), dolayısıyla trafiğin yoğun olacağını düşünüyoruz" diyor.

Armenian Airlines'ın uçuşları İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak. Genelde İstanbul Yerevan arasındaki uçuşların geç saatlerde olması yolcular için zorluk yaşatıyordu. Şirket uçuşların daha erken yapılmasına karar vermiş. Yerevan'dan kalkış 19:35, İstanbul varış 21:00. İstanbul Havalimanı'ndan kalkış 22:00, Yerevan varış 01:00 olarak belirtiliyor.

Bütün biletlerde ücretsiz standart kabin bagajı 7kg dahil 55x40x20 cm ölçülerinde.

Tüfekçi "Amacımız yolcularımıza konforlu, rötarsız ve kaliteli bir hizmet sunmak"  sözleriyle hedeflerini tarif ediyor.

Şirketin fiyatları gidiş dönüş 130 Euro'dan başlıyor.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan


Yazar Hakkında