Kuzey Irak'ta 12 TSK mensubu hayatını kaybetti

22 Aralık'ta akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiği belirtilmişti. 23 Aralık'ta 6 TSK mensubu daha çatışmalarda hayatını kaybetti.

22 Aralık'ta yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir." Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

23 Aralık'ta ise TSK 6 askerin daha hayatını kaybettiği açıkladı. Böylece 24 saatte 12 TSK mensubu hayatını kaybetti. 

MSB bölgede operasyonların sürdüğünü bildirdi.

Gelişmelerin  ardından TBMM’de Ak Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ortak bir bildiriyle terörü kınadı. Bildiriye imza atamayan CHP ise milli yas ilan edilmesini ve MSB’den özel bilgilendirme yapılmasını istedi.

CHP Grup Başkanlığı bildirisinde “TBMM’nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Milletimizi tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından ulusal yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. İktidarı daha
fazla gecikmeksizin bu yönde tutumu almaya davet ediyoruz” denildi. 

Kategoriler

Güncel