Paşinyan ve Putin aynı masada

Başbakan Nikol Paşinyan, Saint Petersburg'daki Avrasya Ekonomi Konseyi'nin olağan oturumuna katıldı

Oturuma Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Kazakistan Devlet Başkanı Kassym-Zhomart Tokayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadyr Zhaparov da katıldı.

İran İslam Cumhuriyeti Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Abbas Aliabadi'nin de katıldığı önce dar formatlı, ardından genişletilmiş formatlı oturumlar gerçekleştirildi.

 Avrasya Ekonomi Konseyi toplantısı öncesinde Konsey üyesi ülkeler ile İran arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı.

Putin, Ermenistan'a Avrasya Ekonomik Birliği'nde (AEB) dönem başkanlığı görevinde başarılar diledi ve Rusya'nın yardıma hazır olduğunu da belirtti.

Putin, yaptığı konuşmada  "Sevgili dostlar, 1 Ocak itibariyle Rusya, başkanlık görevini Ermenistan'a devrediyor. Ermeni meslektaşlarımıza ve dostlarımıza başarılar diliyorum. Elbette, gerekli tüm yardımı sağlayacağız." dedi.

TASS'ın haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ayrıca BDT'nin gayrı resmi zirvesinin oturum aralarında  temaslar gerçekleştirdi.

Kategoriler

Güncel