Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem: 48 kişi hayatını kaybetti

Ishikawa merkezli deprem sonrasında tüm bölge için tsunami uyarısı yapılmıştı. Uyarı kaldırıldı. Japonya'da binlerce ev elektriksiz kalırken çok sayıda otoyolu da kullanılamıyor. Depremde 48 kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişi evlerini tahliye etti ve geceyi geçici barınma merkezlerinde geçirdi. Bu arada Tokyo'daki havalimanında yanmakta olan uçakla sahil güvenlik uçağı çarpıştı, 5 kişi hayatanı kaybetti.

Yeni yılın ilk gününde Japonya'nın batısındaki İshikawa eyaleti kıyısında sırayla 5,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi.

Deprem sonrası tsunaminin tüm batı kıyıları boyunca etkili olabileceği kaydedildi. 

Japon kamu yayıncısı NHK TV, dalgaların 5 metreye kadar çıkabileceğini duyurarak, kıyıda yaşayanları 'olabildiğince hızlı bir şekilde yüksek araziye veya yakındaki bir binanın tepesine çıkmaya' çağırdı.Ancak uyarı ilerleyen saatlerde kaldırıldı. 

Depremin etkili olduğu bazı yerlerde yıkılan binaların olduğu bildirildi. Depremde 48 kişi hayatını kaybetti. 

AFP haberine göre depremden sonra yaklaşık 33.500 hane elektriksiz kaldı.

Ayrıca depremin merkez üssü çevresinde çok sayıda ana otoyolun kapalı olduğu bildiriliyor.

Yanan uçakla çarpışma: 5 kişi hayatını kaybetti

Bu arada Tokyo'ya iniş yapan bir yolcu uçağında yangın başladı. 

Yaklaşık 400 kişinin tahliye edildiği bildiriliyor

Yanmakta olan uçakla çarpışan sahil güvenlik uçağında bulunan 6 mürettebattan 5'inin ilk aşamada kayıp olduğu açıklandı. Ancak söz konusu kişilerin daha sonra hayatını kaybettiği  öğrenildi.

Japon medyasına göre sahil güvenlik uçağındaki 1 kişi daha önceden kaçmayı başardı.

Ülkenin en büyük nükleer enerji operatörü Kansai Electric, etkilenen bölgedeki nükleer santrallerde "herhangi bir anormal durum" olmadığını açıkladı.

(BBC, AFP, Euronews)

Kategoriler

Güncel