Uğur Mumcu anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilmesinin 31'inci yıldönümünde Ankara'da evinin önünde anıldı.

31 yıl önce  24 Ocak Pazar günü aracına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Ankara'da patlamanın meydana geldiği evinin önünde anma etkinlikleri düzenlendi.

Anmaya; eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Etimesgut Belediye Başkan adayı ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP milletvekilleri, TİP Milletvekili Ahmet Şık, ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, Mumcu'nun okurları, sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Mumcu’nun aracının infilak ettiği noktaya yapılan anıta karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Mumcu’nun çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısı da buraya konuldu. Gazetenin manşetinde “Yaşatıyoruz” ifadesi yer aldı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel anma töreninde şöyle konuştu:

“Bugün 24 Ocak, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bomba, Türkiye’de tahrip gücüyle cumhuriyetin değerlerine, bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti ancak o beden bu ülkenin sınırları içindeki her yere savrulurken her yere kendi direncini, kendi mücadele azmini, kendi aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu, 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur.”

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel