Pakrat Estukyan beraat etti

Demokratik Modernite dergisine yazdığı bir yazıdan dolayı yargılanan Agos Ermenice sayfalar editörü Pakrat Estukyan bugünkü karar duruşmasında beraat etti.

Demokratik Modernite Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ramazan Yurttapan, Agos Gazetesi Ermenice sayfalar Editörü Pakrat Estukyan ve diğer 3 kişinin “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılandıkları davanın sekizinci duruşması İstanbul 30. ACM’de görüldü.

14 Aralık 2023 tarihinde sunmuş olduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, Pakrat Estukyan, Ramazan Yurttapan ve Emran Emekçi’nin üzerlerine atılı “örgüt propagandası” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan Estukyan, “Savcılık gerilla kelimesinin ‘propaganda’ unsuru saymış. Ben yazar olarak kendimi Türkçe’ye sorumlu hissediyorum. Gerilla kelimesi TDK’daki anlamında kullanılmıştır. Yazı tarihsel bir analizdir” dedi.

Estukyan “Propaganda amacım ve niyetim olmamıştır, yanlış bir kelime kullanmadığıma inanıyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme, eser sahibi belli olmayan yazılarda “propaganda” suçunun unsurlarının oluştuğunu belirterek derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ramazan Yurttapan’a 1 yıl 21 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme Pakrat Estukyan ve Emran Emekçi’nin beraatine karar verdi.

(Agos, P24)

Kategoriler

Güncel