MB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden "affını" istedi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti. Yeni MB Başkanı Fatih Karahan oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan’ın aldığı kararla ilgili olarak “Tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ise Erkan'ın "görevden alındığı" belirtildi.

Erkan sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 3 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ise Fatih Karahan’ın yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı bildirildi.

Erkan babasının MB çalışanlarına müdahale ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti. 

Kategoriler

Güncel