İliç'te atık toprak altında kalan işçilerin yerleri belirlendi

Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler madeninde atık toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

Olayla lgili 8 kişinin adliyeye sevk edildiğini söyleyen Bayraktar, ifade vereceklerini belirtti. Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyeti devam ediyor. Bütün zorluklara rağmen burada çok geniş kapsamlı bir faaliyet yürütüyoruz. Çok büyük bir heyelan. Yaklaşık 400 bin kamyonla taşıyabileceğimiz 9 kardeşimizi arıyoruz. Belirlediğimiz noktalara bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Ümit ediyorum bu çalışmalardan netice alırız. Buradaki işçi kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarının beklentileri var ve biz de buna yanıt verebilmek için çalışıyoruz."

"Madencilerin 3'ünün farklı, 6'sının farklı lokasyonlarda olduğunu tespit ettik. Yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz lokasyonlar var. Sahada sürekli ölçümleri yapıyoruz. Mevcut saha ve diğer yerlerde. Aynı zamanda dere yatağının ilerleyen kısmında numuneler alıp tespit yapıyoruz. Yapılan testlerin sonucunda halk sağlığını tehdit edici herhangi bir şey söz konusu değildir. 3. gün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma aşamasında planlamaya geçtik."

Maden sahasında arama kurtarma çalışmaları sürerken toprak altında kalan 9 işçinin isimleri  şöyle:

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

FOTO: ANKA

Bu arada Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, madendeki işçilerin sabah sahada meydana gelen çatlakları görüp amirlerini uyardıklarını ancak çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İşçilerin maden alanından çektiği fotoğraflara yer veren ANKA ajaınsı da  fotoğraflarda liç yığılı tepecikte yarılmalar görüldüğünü bildirdi.

Kategoriler

Güncel