YSK, CHP'nin Hatay talebini reddetti

Hatay'da CHP'nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu mazbatayı AK Partili Mehmet Öntürk'e vermişti. CHP'nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından parti yönetimi Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. YSK talebi reddetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazbatanın Öntürk'e verilmesinin ardından CHP'lilere YSK önünde toplanma çağrısı yapmıştı.

Özel ve beraberindeki parti yöneticileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7 Nisan Pazar günü YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüştü. Bu arada partililer de YSK’nın yanındaki Zafer Parkı'nda toplandı.

Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

Çiftci, Hatay için 80 sayfalık dilekçeyi YSK'ya verdiklerini belirterek, “Yüksek Seçim Kurulu’nun gündemine alınmasını bekliyoruz” dedi.  

Çiftci, Hatay’da taleplerinin bütün oyların yeniden sayılması olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: ''3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz ve seçimin iptalini istiyoruz. Yine bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta, sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır'' 

Ancak CHP'nin Hatay'da, AKP'nin de Iğdır ve Ardahan'da seçimlerin yenilenmesi talepleri YSK tarafından reddedildi.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

(Ajanslar, ANKA)


 

Kategoriler

Güncel