İsrail'den Gazze'ye yeni saldırı: 29 can kaybı

Gazze'nin güneyinde sivillerin sığındığı bir kampı hedef alan İsrail saldırısında, Gazzeli yetkililerin verdiği bilgiye göre en az 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden doktorlar İsrail roketlerinin bir okulun dışındaki çadırları vurduğunu ve ölü sayısının artmasını beklediklerini belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı da İsrail füzelerinin, Han Yunus'un doğusundaki Abasan el Kabira kasabasındaki el Awda okulunun kapısının yanına düştüğünü duyurdu.

Bölgedeki sağlık merkezlerinden gelen görüntülerde, yerlerde yatan ağır yaralılar arasında çocukların da olduğu görülüyor.

İsrail Ordusu ise saldırıda, 7 Ekim saldırılarında rol almış olan bir "Hamaslı teröristi" "hassas cephane" ile hedef aldığını iddia etti.

Ordu, saldırıda sivillerin de zarar gördüğüne dair haberleri incelediğini açıkladı.

Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığına göre Cumartesi günü, yaklaşık 2.000 yerinden edilmiş kişinin yaşadığı  Nuseyrat mülteci kampında BM tarafından işletilen bir okula düzenlenen saldırıda da16 kişi öldürüldü.

Yerel kaynaklar, ertesi gün Gazze Şehri'nde kilise tarafından işletilen bir okula düzenlenen saldırıda üst düzey bir Hamas hükümet yetkilisinin ve diğer üç kişinin öldüğünü söyledi.

Pazartesi gecesi Nuseyrat'ta BM tarafından işletilen başka bir okula düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

(BBC Türkçe, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel