Pınar Selek yeniden yargılanacak

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili sanık Pınar Selek yönünden Yargıtay’ın bozma kararına direnerek beraat kararı veren mahkeme, bu kararından vazgeçti. Pınar Selek, bir kez daha yargılanacak.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 5 sanık da katılmadı. Mahkeme Başkanı sanıklardan Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk’ün daha önce verilen kararda beraat ettiğini ancak beraat kararının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu hatırlattı.

Mahkemenin, Selek ve Öztürk hakkında verilen beraat yönündeki kararının doğru olduğu gerekçesiyle direndiğini ifade eden Mahkeme Başkanı, usule aykırı olduğu gerekçesiyle bu direnmeden vazgeçtiklerini açıkladı.

Mahkeme Başkanı bu kararı açıkladıktan sonra savcı Nuri Ahmet Saraç’a mütalaa için söz verdi. Mütalaası sorulan savcı Saraç, “Yeni bir durum oluştu. Ben de şok oldum.” diyerek konuşmasına başladı. Eski mütalaasını tekrarlayan savcı Saraç, Selek ve Özktürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Yargıtay’ın ceza verilmesi yönündeki bozma kararına direnen ve 2 isim hakkında beraat kararı veren mahkeme, bunlar yönünden yargılama yapmıyordu. Ancak mahkemenin aldığı bu karar ile 2 sanık yeniden yargılanacak.

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Pınar Selek, patlamaya bombanın mı yoksa LPG’nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş ve mahkemenin hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada yine patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek’in yeniden beraatına karar vermişti. Dosyanın ikinci kez gittiği Yargıtay, Selek için 'Müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın' demişti. Pınar Selek’in avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmiş ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararı onaylanmıştı. Bunun üzerine dosyanın yeniden geldiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011’de görülen duruşmada, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında, daha önce 2 kez verilen beraat yönündeki kararında direnilmesine hükmetmişti.

Kategoriler

Genel