Ahmet Özal'dan babasının ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı soruşturma kapsamında babası Turgut Özal’a Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunu değerlendirdi.

Ahmet Özal, babası Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili tartışmalı birçok noktaya ilişkin açıklama yaptı ve isimler verdi. Ahmet Özal, babasının şüpheli ölümüyle ilgili dönemin Başyaveri Aslan Güner, Muhafız Alay Komutanı Hasan Iğsız, Bedrettin Dalan ve Başbakan Süleyman Demirel’e işaret etti. 

İstanbul'daki basın toplantısında Özal, babasının zehirlendiği yönündeki iddiasını tekrarladı, laboratuvar verilerinin kendisini destekler nitelikte olduğunu söyledi.

Adli Tıp’ın teknik raporunun kamuoyuna açıklanması ve yerli ve yabancı bilim adamlarınca değerlendirilmesi gerektiğini söyleyenÖzal, 'Eğer babamın cinayeti çözülmezse bu derin yapı daha çok başbakan ve cumhurbaşkanı zehirler' dedi.

Turgut Özal gibi Eşref Bitlis, Cem Ersever, Uğur Mumcu, Çetin Emeç ile Madımak ve Başbağlar olayların aydınlatılması gerektiğini kaydeden Özal, ancak bu ölümlere ilişkin dosyaların zaman aşımı nedeniyle rafa kaldırılmasından endişe ettiğini söyledi.

Merhum cumhurbaşkanı Özal'ın vefat ettiği günden örnekler veren oğlu Ahmet Özal, babasının o dönemde yayınlanan bir fotoğrafını gösterdi.

Turgut Özal'ın Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne giriş yaptığı esnada çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Ahmet Özal, fotoğrafta babasının yanında iki korumasıyla ayakta olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; 

'Bir fotoğraf göstereceğim. Rahmetli hastaneye, çocuk bölümüne girerken. Ölü bir hali varsa, söyleyin. Bu resim, AA'nın çektiği resimdir. 17 Nisan tarihinde ve arşiv numarası vardır. Ayağına bakarsanız, ayağına basıyor, kollarından yardım ediyorlar. Oradaki sağ ayak, rahmetlinin, sol ayak korumanın. Korumaları tanıyorum. Bu ifadelerle ben de merak ediyorum ve soruyorum, hiç bir bilgim yok. Bu hastane girişiyle ifadelerdeki hastane girişi benziyor mu? Merak ediyorum. Birinin bunu açıklamasını istiyorum. Bu, AA'nın fotoğrafı. Devletin ajansı.'

Ahmet Özal, ''Babam bazı uzmaların dediği gibi hastaneye gittiğinde ölmemişti, yaşıyordu'' diye konuştu. Babasının o dönemde hastaneye götürüldüğü ambulansı gösteren Özal, ''Bu ambulans çok eski bir ambulans, neden o gün o Köşk'teydi inanın bilmiyorum'' dedi.

Öte yandan Özal, ellerinde bulunan babasına ait saç tellerini önümüzdeki günlerde Adli Tıp Kurumu'na teslim edeceklerini söyledi.

Turgut Özal için hazırlanan Adli Tıp raporunda, Özal'ın naaşında bazı zehirli maddelere rastlandığı, ancak bubulguların kesin bir sonuca varılmasına yeterli olmadığı tespitine yer verilmişti.

 

Kategoriler

Güncel Gündem