Diyarbakır’da lise önünde cinayet dehşeti

Türkiye dün yine bir liseli dehşetiyle sarsıldı. Henüz 16 yaşında hayata umutla bakan bir genç kız olan Fatma Atagün okuduğu lisenin önünde peşini bir türlü bırakmayan Aydın Keleş adlı bir üniversiteli tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

2010 yılında girdiği SBS sınavında göstermiş olduğu başarıyla Bingöl İMKB Anadolu Lisesi'ne girmeye hak kazanan Fatma Atagün'ün, Bingöl'de tanıştığı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde tarih bölümünü okuyan 23 yaşındaki Aydın Keleş adlı üniversite öğrencisinin sürekli kendisini rahatsız etmesi nedeniyle ailesi bir ay önce kızlarının eğitimini devam ettirmesi için ikamet ettikleri Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Şükrü Ayna Meslek Lisesi'ne naklini aldırdı.

Burada da sürekli kendisine tehdit mesajları yollamaya devam eden Aydın Keleş, Atagün'ü dün saat 12.15 civarında okuldan birkaç metre ötesine önce konuşmak için çağırdı, sonra da kendisiyle konuşmamakta direten Fatma'yla tartışması üzerine genç kıza saldırıp vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Daha sonra zanlı bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu. Fatma Atagün kaldırıldığı Dicle İlçe Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, Keleş ise tutuklanarak tedavi için Diyarbakır Araştırma Hastanesine sevk edildi.

İlçe halkı olaya tepkili

İlçeyi yasa boğan bu olaya çevre halkı tepkiliydi. Daha önce de buna benzer olaylarla karşılaşan ilçe halkının tüm şikâyetlerine rağmen hiçbir yetkili mercii gereken önlemleri almadığı gibi bu tür olumsuz vakaları önlemeye dönük hiçbir çalışmada da bulunulmadı.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Dicle