‘TUSHAD, Ergenekon’un silahlı kanadı’

Zirve davasında gizli tanık ismi ‘Deniz Uygar’ deşifre olan İlker Çınar, azınlık ve Hristiyanlara yönelik saldırıların arkasında TUSHAD olduğunu söyledi. Çınar “TUSHAD’ın Ergenekon’un silahlı kanadı olduğu kanaatine vardım” dedi.

Zirve Yayınevi’nde üç Hıristiyan’ın vahşice katledilmesine yönelik davanın 65. duruşmasında gizli tanık ‘Deniz Uygar’ kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan İlker Çınar, Türkiye Ulusal Strateji ve Harekât Dairesi’nin (TUSHAD)  Ergenekon’un silahlı kanadı olduğunu söyledi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ifade veren İlker Çınar, “Azınlık ve Hıristiyanlara yönelik gerçekleştirilen menfur bütün saldırıların arkasında bu yapı vardır. TUSHAD, Ergenekon terör örgütünün gizli bir yapılanmasıdır. Yürütülen soruşturmalar kapsamında TUSHAD’ın  Ergenekon terör örgütünün silahlı kanadı olduğu kanaatine vardım” dedi.

TUSHAD’daki sicil numarasının 3276 olduğunu belirten Çınar, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili hazırlanan iddianamedeki tek şüpheli Ergenekon sanıklarından Levent Ersöz’ün eğitmeni olduğunu savundu.

Talimatları Tolon’dan alıyordum

Emekli Org. Hurşit Tolon’dan talimatlar aldığını dile getiren Çınar, “Bana kurslarda Özal ve Eşref Bitlis’e yapılan suikastlar anlatılmıştı. Sağını da solunu da kullanan bir örgüt. Bu yapıyı kim deşifre etmek istediyse katledildi.  Zirve, Hrant Dink, Rahip Santoro cinayetlerini gerçekleştiren bu yapı Savcı Doğan Öz’ü öldüren yapının devamı” dedi. (EE)