THY zam yaptı, sendika geri adım atmıyor

THY, personele zam yaptığını açıklayarak sendikayı masaya oturmaya davet etti. Hava İş Sendikası ise kendilerine bir çağrı gelmediğini ve geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Hava İş Sendikası’nın Türk Hava Yolları’nda aldığı grev kararının ardından firmadan masaya oturma çağrısı geldi.

THY tarafından yapılan açıklamada, personelin greve itibar etmediği savunulurken ücret artışı yapılacağı belirtilerek sendikayı masaya oturmaya çağırdı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “15 Mayıs’tan bu yana yaşananlar sonucu oluşan tablo, çalışma arkadaşlarımızın iradesinin de konunun anlaşma ile sona erdirilmesi yönünde olduğunu göstermektedir. Bu çerçevede Hava-İş Sendikası’nı 22 Mayıs 2013 tarihine kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamaya davet ediyoruz. “Sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarımızın 23. Dönem TİS ile sağlanan mevcut çalışma koşullarından, sosyal ve özlük haklarından kesinlikle hiçbir geriye gidiş olmaksızın; uçucu arkadaşlarımızın uçuş planlamaları ile ilgili 23.Dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan tüm kurallar ve limitler aynen geçerli olacak şekilde uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırmıştır.”

‘Bu sözleşmedir bizi greve götüren’

AGOS’a konuşan Hava İş Sendikası Bakanı Atilay Ayçin, kendilerine yapılmış bir resmi çağrı olmadığını ve basın üzerinden yapılan çağrıların gayri ciddi olduğunu söyledi.

Ayçin şunları söyledi; “23. Dönem toplu iş sözleşmesinden bahsediyorlar. Bizi zaten greve götüren sebep o sözleşmedir. Toplu Sözleşme dedikleri kendi başlarına yapılmaz. Karşılıklı yapılır. Şu aşamada bizim açımızdan değişen bir şey yok”

Sendika greve katılımın kendi planladıkları şekilde günden güne arttığını açıkladı.

(UG)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Hava İş