Kimsenin askeri olmadan direnişe devam

Agos gazetesinin yaklaşık 9 aydır yayımlanan hafta sonu internet eki Agos şapgir olarak biz de, ana akım medyanın sustuğu bir ortamda, hafta sonu boyunca gelişmeleri ve gerekli bilgileri an be an paylaşarak direnişe destek vermeye çalıştık. Başlayan hareketi, şiddete evrilmediği sürece desteklemeye de elbette ki devam edeceğiz.

Taksim Gezi Parkı’nın yok edilmemesi için başlayan eylemler, protestolara karşı polisin sert müdahalesi, orantısız güç, bitmek bilmeyen biber gazı ve başkaca maddelerin kullanımları, yaralananlar ve yaşamını kaybedenler olması sonucunda hareket giderek büyüdü ve Türkiye’nin her yerinde, bir isyan sembolüne dönüşen Gezi Parkı için destek eylemleri başladı.

Birçok farklı kesim, belki de ilk defa bir amaç için yan yana geldi. Agos gazetesinin yaklaşık 9 aydır yayımlanan hafta sonu internet eki Agos şapgir olarak biz de, ana akım medyanın sustuğu bir ortamda, hafta sonu boyunca gelişmeleri ve gerekli bilgileri an be an paylaşarak direnişe destek vermeye çalıştık. Başlayan hareketi, şiddete evrilmediği sürece desteklemeye de elbette ki devam edeceğiz. Fakat eylemlerde veya Twitter’da kullanılan sloganlar neticesinde, tam olarak neyin yanında durduğumuzu belirtmek istedik ve bu yazıyı yazma ihtiyacı duyduk.

Şu anda meydan hiçbir partiye ya da siyasi örgüte ait değil. Biz de bunun tamamen sivil bir hareket olduğuna inanarak ve böyle olmasını umarak bu hareketin yanındayız. Alanlara bayraklarıyla gidenlerin söyledikleri şekliyle kimsenin askeri ya da kahramanı olmadığımız gibi, durumdan istifade ederek darbe arzusu içinde olan, orduyu, TSK’yı “göreve” çağıran vatandaşların anlamsız hezeyanlarına da katılmamız mümkün değil.

Biz, baskı kuran bir iktidara, yapılan insanlık dışı müdahalelere karşı duran bir grup insanız. Bir bayrağa sığınmayan ve kimsenin askeri olmayan bir grup insan... Yayın yapmaya ve #DirenGezi demeye bu anlayışla devam edeceğiz.

 

Agos şapgir

Kategoriler

Güncel Gündem