Kitap/kirk Eylül sayısı çıktı

Kitap/kirk’in Eylül sayısı tüm içeriğiyle Agos.com.tr’de!

Merhaba,

Eylül sayımıza ‘Tatavla Tarihi’ ile başlıyoruz. Episkopos Melisinos Hristodulu’nun 1913’te kaleme aldığı kitap, o dönemde İstanbul’un en büyük Rum mahallelerinden biri olan Tatavla’yı oldukça zengin bir içerikle okuyucuya sunuyor. Tatavla’nın Kurtuluş’a dönüşmeden önceki halini bir Rum dinadamının gözünden anlatan eserin Türkçeye kazandırılmasını İstos Yayın’a borçluyuz. İstos Yunancadan Türkçeye çevirdiği eserlerle yayın dünyamızda çok önemli bir boşluğu doldurmaya devam ediyor. Karin Karakaşlı yazdı.

Beat kuşağının önemli isimlerinden Jack Kerouac, Türkiye’de daha ziyade birkaç ay önce uyarlamasını sinemalarda izlediğimiz ‘Yolda’ romanıyla bilinir. Kerouac’ın  otobiyografik romanı  ‘Yalnız Gezgin’, okuru maceradan maceraya sürüklerken insanı dinlendiren bir yöne de sahip. 'Kötü bir niyetim yok. Sadece başka bir dünyaya gitmek istiyorum ben' cümlesi ise, Kerouac’ın kendi kaçış hikayesini özetliyor. Cansu Karagül yazdı.

Son yıllarda popüler kültürün sık başvurduğu yazarlardan biri olmasına rağmen Jane Austen hakkında çok az şey biliyoruz. 42 yıllık kısa ömrüne altı roman sığdıran bu 18. yüzyıl kadınının, 21. yüzyıl insanına söyleyecek çok şeyi var. Melike Marangoz yazdı.

İstanbul Bienali’nin başladığı ve sanat üzerine sohbetlerin koyulaştığı bugünlerde, ‘Paha Biçilemez: Kültür, Ekonomi ve Sanatta Değer Kavramı', kültür sanat dünyasında çok konuşulan ama az bilinen gerçekleri gözler önüne seriyor. Lora Sarı yazdı.

Keyifli okumalar,

FERDA BALANCAR
ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ