CERABLUS

GÜNCEL Cerablus'ta anlaşma: Türklere tampon bölge, Kürtlere kanton

IŞİD’e karşı başlatılan ama Suriye’deki Kürt askeri güçlerine de yönelen Cerablus harekatı devam ediyor. Ama bazı kaynaklar, Cerablus ya da Kuzey Suriye’de Amerika, İran, Rusya’nın anlaştığını ve Türkiye ile PYD’nin anlaşma koşullarına evet dediğini iddia ediyor. Türkiye Cerablus’ta kalacak, Kürtler ise Kobani ve Afrin kantonlarını El-Bab üzerinden birleştirebilecek.
GÜNCEL Cerablus harekatı: Kime karşı ‘kalkan’ olmaya çalışıyorlar?

Türkiye Silahlı Kuvvetleri, Suriye’ye girdi. Sabah başlayan Fırat Kalkanı isimli harekatta akşam saatlerinde IŞİD’in tuttuğu Cerablus merkezine ulaşıldı. Siyaset bilimci Yard. Doç. Dr. Erhan Keleşoğlu ve eski Erbil Konsolosu Aydın Selcen sabah saatlerinde Cerablus’ta bulunan IŞİD’e karşı başlatılan “Fırat Kalkanı” operasyonunun anlamını değerlendirdi.
GÜNCEL Cerablus’a askeri harekat

Türkiye, Suriye sınırında bulunan Halep’in Cerablus kasabasında IŞİD’e yönelik operasyon başlattı. Saat 11.00 sularında TSK, Suriye topraklarına girdi.
GÜNCEL Karkamış'a havan mermisi atıldı

Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan Cerablus'tan Gaziantep'in sınırdaki Karkamış ilçesine iki havan mermisi atıldı. TSK, IŞİD'e ait 4 hedefe 40 topçu atışı yapıldığını duyurdu.