Dikkat! Bu ajandalar mesaj içeriklidir

Henüz almamış olanlar için, 2015’in boş ve temiz sayfalarını karıştırdık. İstediğiniz sayfaları, dilediğiniz gibi doldurabileceğiniz bir yıl dileğiyle…

Cep telefonlarının, tabletlerin hayatımıza girmesiyle, dünyalarımızı çantamızda taşır olduk. Gelişen teknoloji, kâğıda ihtiyaç kalmayacağı yönünde bir algı da yarattı. Neyse ki, telefona not almak yerine hâlâ kâğıda ve kaleme sarılanlarımız var. Hem de azımsanamayacak kadar çok. Her yıl sonu heyecanla, içine yeni programlarımızı, umutlarımızı, beklentilerimizi yazabileceğimiz yeni yılın ajandalarını bekliyoruz. Git gide içerik olarak zenginleşen, çeşitlenen ajandalar, sevdiklerimize verebileceğimiz en güzel hediye alternatiflerinden. Üstelik, artık ajanda demek bazen isyan, bazen direniş demek. Sadece yazmak değil, okumak, öğrenmek demek biraz da.

Metis’i siz delirttiniz!

Her yıl ilginç temalarla karşımıza çıkan Metis Yayıncılık, 2015’e ‘Beni Siz Delirttiniz’ diyerek giriyor. Sayfalarında, hem deliliğe bakma, hem de birlikte deliliği kutlama hâli var. Ve bir dilek: “Bir tutam mizah, hunilerimiz elde, buyrun hayırlara vesile olmasını dilediğimiz bir yola, yeni yıla...”

1915-2015

Hrant Dink Vakfı Yayınları, 1915 Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı dolayısıyla, bu büyük trajediye farklı boyutlarıyla bakmaya, ölenleri anmaya, gidenleri ve kalanları anlamaya, arta kalanı yaşatmak için unutmamaya, adil bir gelecek için geçmişi ve bugünü konuşmaya ve paylaşmaya davet ediyor. Konuya dair bir şey bilmeseniz bile, bu ajandayla keşfetmeye, yüzleşmeye bir adım yaklaşabilmek mümkün.

Zeytin ağaçları için

Yırca’da katledilen 6.000’den fazla zeytin ağacına adanmış ‘Zeytin Ajandası’,

haksızlığa karşı mücadeleyi ve direnmeyi hatırlatıyor. Zeytin Ajandası Kolektifi’nin hazırladığı ajandanın bir çağrısı var: “Bize düşen, yapılan onca şeye rağmen yine zeytin dalını uzatmak için yeni fidanlar dikmek ve ağaçların yeşereceği günü ümitle beklemek.”

Anason kokulu defter

Her güne bir tutam anason kokusu... ‘Rakı Ansiklopedisi’,‘İstanbul Meyhaneleri’ gibi kitapların ardından, rakı kütüphanesini genişletmek isteyenler, şarkılar, şiirler, anekdotlar, müzik, sinemayla dolu olan ‘Rakı Ajandası’nı sevecekler.

Üstüne biraz arpa

Rakının üzerine cila niyetine, ‘Bira Ajandası’nın sayfaları, biranın tarihine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. 

Kadın kahkahaları

Pembe kabıyla dikkat çeken ‘Kadın Ajandası’nda, her ay bizi bir kadının kahkahası karşılıyor. Kadına yönelik şiddete karşı mücadele çağrısı yapan kadınlar, “Gülmek, direnmektir” diyorlar.

İstanbul’un kedileri

Bu şehre turist olarak gelsek, sokakların en önemli sakinlerinin kediler olduğunu kolayca farkediriz. ‘Kedili Ajanda’, ünlü yazarların kedilere dair söyledikleriyle dolu. Örneğin, Edgar Allan Poe, “Bir kedi kadar gizemli yazabilmeyi” istermiş. 

Nasıl mutlu olunur?

Tabii ki ‘2015 Mutluluk Ajandası’yla... Kişisel gelişim kitapları okumayı sevenler, bu ajandaya da bayılacaklar. Her güne küçük bir değişim, her güne bir gülümseme... Siyasi tahminlere göre fırtınalı geçecek 2015’te, bu defteri karıştırmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Bir edebi takvim

İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi’, her gün yeni bir yazar veya eser keşfedebileceğiniz 365 günlük bir yolculuğa davet ediyor. Türkçe edebiyatın değerli yazarlarının öykülerine, şahane illüstrasyonlar eşlik ediyor. Sadece takvim demek doğru olmaz, edebiyat bağımlılarının arşivlerinde yer alması gereken bir kılavuz aynı zamanda.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

2015 Takvim ajanda


Yazar Hakkında

1985 İstanbul doğumlu. Toplum haberleri, Türkiye-Ermenistan ilişkileri, güncel politika, azınlık hakları, insan hakları ve müzik haberleri yapıyor.