Dink cinayeti soruşturması: Cizre Emniyet Müdürü Demir hakkında yakalama kararı

Dink cinayeti soruşturması kapsamında, cinayetin işlendiği dönem Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olan Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Demir, kısa süre önce Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı.

14 Ocak Çarşamba günü, Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir'in Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Savcılık, Ercan Demir’in mahkemece serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

Savcılığın itirazını değerlendiren Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli Ercan Demir hakkında ''cinayette ihmali olduğu" iddiasıyla yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

O dönemde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, tutuklama talebiyle sevk edilmiş ancak mahkemece yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Cizre'de Aralık ayında ortaya çıkan gerilimin ardından İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan görevden alınmış, yerine Ercan Demir atanmıştı.

13 Ocak’ta, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olan Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit için de, cinayette ihmalleri olduğu ve o dönem Trabzon'dan İstanbul'a ve Ankara'ya farklı raporlar gönderdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkratıldıktan sonra tutuklanmıştı

Kategoriler

Güncel Dink Davası