Hasan Ferit Gedik duruşmasına katılan 5 kişi gözaltında

Hasan Ferit Gedik Davası’nın 7. duruşması bugün görüldü. Davanın görüldüğü Anadolu adliyesinde polis davayı izlemek için gelenlere saldırdı, 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Gülsuyu’ndaki cinayetle ilgili davanın altıncı duruşması, bugün Kartal’daki Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma salonunda iddianame okunurken mahkeme binasının koridorlarında slogan atılmasının ardından polis ve özel güvenlik görevlileri, Gedik ailesine destek için gelenlere saldırdı.

Polis üzerlerine sandalye atan gruba biber gazı sıktı, beş kişi gözaltına alındı. Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polis çivili sopalarla müvekkillerimize saldırdı. İşkence yaparak gözaltına aldılar. Avukatlara tekme ve yumruk attılar” dedi

Duruşmaya 22'si tutuklu ikisi tutuksuz 24 sanık, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Taksim Dayanışması ve Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı da izledi.

Yoklama alındıktan sonra Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanılarak tutuksuz sanık Mete Barış Durak'ın kimlik tespiti yapıldı. 311 sayfalık iddianamenin 78. sayfasından itibaren okunmasına devam edildi.

Adliyede davanın tarafları dışında hiçbir izleyici koridora dahi alınmadı. Adliyede görevli polislerin talebi ve savcılığın kabul etmesiyle duruşmada Foto Film Şube ile Güvenlik Şube’den polislerin tespit yapmasına ve görüntü almasına izin verildi.

Ne olmuştu?

21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik 29 Eylül 2013'te Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, protestocuların üzerine ateş açılması sonucu vurularak hayatını kaybetmişti. Gedik'in öldürülmesinin ardından cenazesi de polisin, Gedik'in yaşadığı Armutlu'nun girişini kesmesi sonucu üç gün boyunca defnedilememişti.

Gedik'in öldürülmesinin de içinde yer alan Gülsuyu'ndaki olaylarla ilgili yargılanan sanıklar hakkında, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezaları isteniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında